Links til artikler 

Horsens Folkeblad

Østbirk Avis


Udtalelser 

A.
I 16 måneder har jeg levet med sløret syn og dobbeltsyn på grund af blodprop i venstre side af hjernen. Det har givet mange begrænsninger, afholdt mig fra aktiviteter fordi mit hoved ikke har kunnet rumme de mange synsindtryk. Har færdes usikkert i trafikken og indkøbscentre har været en umulighed at besøge. TV har jeg på det nærmeste ikke set i den forløbende tid.
Her på Vejlefjord blev jeg tilbudt en Scalpbehandling. Akupunktur til mindskelse af mine gener. Allerede fra første behandling skete der en forandring. Jeg kunne lægge prismebrillerne til side. Man fatter ikke hvor meget synet betyder, før man har prøvet begrænsningen. Jeg fik to behandlinger i starten, skulle derefter på ferie. De første uger var synet tilbage til normalen, jeg kunne uden problemer færdes i trafik, i bilen, som passager, kunne jeg nyde det klare udsyn og ikke have den fejlvurdering af andre trafikanter som jeg ellers har haft. Virkningen aftog efter nogle uger, men i 14 dage havde jeg ikke prismebrillerne fremme. Tilbage fra ferie genoptog vi behandlingen, nu har jeg vel fået 5 behandlinger efterfølgende og synet er næsten normalt. Ved træthed lidt sløret syn, men jeg ser TV og trættes ikke derved. Dobbeltsynet er væk, en enorm lettelse og dermed mindre udtrætning.
Jeg skal måske efterfølgende have vedligeholdende behandlinger ind imellem, det er dog en lille pris for at have sit normale syn tilbage. På sigt er det måske muligt igen at køre bil og begrænses jeg ikke i min færden på steder med mange synsindtryk, ligger verden jo åben igen. Derfor har jeg en stor taknemmelighed til Charlotte Bay Kronow som har hjulpet mig af med en vanskelighed. Derfor vil jeg varmt anbefale scalpbehandling til folk med synsforstyrrelser efter en blodprop.

Med venlig hilsen
Bodil Andersen
Indlagt på Vejlefjord i perioden 19 juni til 7 september 2012.


B.
Jeg er en ung kvinde, som i sommeren 2011 blev ramt af en blodprop i hjernen som bla, gav mig en venstresidet hovedpine. Jeg var så heldig, at jeg fik bevilliget et ophold på Vejlefjord, og det ophold startede midten af januar 2012 og 8 uger frem. Da jeg var der, havde jeg jo også den dumme hovedpine i venstre side, som jeg var mærket af daglig og den forringede min hverdag.

Jeg fik i forvejen akupunktur for væske i kroppen og smerter, men det med nåle i hovedbunden var ikke lige mig, da den i forvejen var øm, men Charlotte fik mig heldigvis alligevel overtalt til at prøve, og det takker jeg hende for i dag.
Jeg fik tre behandlinger med skalp akupunktur, det var ugen før jeg skulle hjem midt marts 2012,og der gjorde mig til et helt menneske igen. Havde jeg vist resultatet af den form for akupunktur havde jeg ikke ventet så længe med at prøve det. Da den blodprops relateret hovedpine forsvandt, kom smilet tilbage, og smilet er der stadig, for den "dumme" hovedpine er ikke vendt tilbage. Skulle jeg være så uheldig, at den vender tilbage, er jeg ikke i tvivl om, hvilken behandling jeg vælger.

Hilsen Anette Hellwig Nielsen.