Allergi

Allergi er ofte arveligt betinget og har dine forældre eller andre familiemedlemmer allergi, er du i større risiko for at udvikle allergi. Du kan udvikle allergi selvom ingen i din familie har det. Allergi er en overreaktion i kroppens immunsystem mod normal ikke-skadelige stoffer. Histamin dannes naturligt i vores celler. Når vi møder et stof vi ikke kan tåle, et allergene, som fx. græs, reagerer immuncellerne ved at frigive stoffer som fx. histamin. Histamin sætter gang i de allergireaktioner, som er kendte for en allergiker. Symptomer kan være nysen, næsen løber eller er tilstoppet, øjnene klør og løber i vand, eksem, kløe i huden, hoste og slim i lungerne. Mange får symptombehandling i form af antihistamin medicin både i håndkøb og på recept. Antihistamin hæmmer de allergiske reaktioner, og mange med allergi kan ikke undvære medicinen. Akupunkturbehandling kan hjælpe mange med allergi og virker ved at styrke immunforsvaret og de organer, der skal aktiveres for at bedre din allergi. Akupunktur virker over tid ved at genoprette de ubalancer der udløser allergien. Få gode råd til hvordan du håndterer din allergi under NYHEDER.  

 

Hedeture og overgangsalder

Når kvinder er i 45-55 års alderen sker der hormonelle forandringer i kroppen – overgangsalderen sætter ind. For nogle giver det ikke de store forandringer i deres hverdag. For andre kommer overgangsalderen til at indvirke på dagligdagen og påvirker ens livskvalitet.
Hvad sker der i kroppen
Når vi går i overgangsalderen, daler produktionen af de kvindelige kønshormoner; progesteron og østrogen. Det betyder blandt andet at æggestokkene holder op med at fungere. Progesteron forbereder livmoderen til at modtage det befrugtet æg og med færre æg har progesteron ingen betydning. Østrogen vedligeholder blandt andet knoglerne og forhindrer knoglenedbrydning og osteoporose. Østrogen har også betydning for hudens produktion af collagen og dermed elasticitet og spændstighed i huden – huden ældes og vi får rynker. Hormonet har betydning for udvikling af hjerte-karsygdomme og risikoen for forøget blodtryk og blodpropper i hjerte og hjerne stiger. Af andre østrogenrelaterede gener er hedestigninger og svedture. For nogle er det lige så sveden drypper og sengetøj og tøj må skiftes. Blødningsforstyrrelser som kan betyde menstruation i tide og utide eller lidt og mere blødning. Humørsvingninger lige fra en form for eufori og glæde til at man er en tudetøs og græder over det mindste. Nogle oplever en ubeskrivelig træthed og manglende overskud. Dette hænger ofte også sammen med dårlig søvn. Uforklarlige smerter er ofte symptomer for kvinder i overgangsalderen, som jeg møder klinikken. Smerter som muskel- og ledsmerter eller hovedpine.
Hvad kan hjælpe mig
Der er mange meninger og holdninger til hvordan gener i overgangsalderen kan og skal behandles. Lad mig sige det med det samme; der er ikke nogen nem løsning til at behandle det, men en ting er sikkert: Lev med det eller gør noget ved det.
I klinikken bruger jeg tid på at snakke med dig, om hvordan du naturligt kan forbedre de gener du har. Hvordan du med en sund livsstil, en bedre nattesøvn og måske motion kan lindre på din overgangsalder. Med den rette kost suppleret med vitaminer og mineraler kan du lindre på mange af de ovennævnte symptomer og komme lettere igennem overgangsalderen. Det er jo bare som navnet antyder en overgang men ville det ikke være rart, hvis den overgang bliver lidt sjovere, lettere og sundere.
En behandling som vi ved kan hjælpe mange er akupunkturbehandling. Forklaringen på at akupunktur er virksomt specielt til hedeture er, at behandlingen stimulerer kroppen til at danne morfinlignende endorfiner. Endorfiner har en evne til at stabilisere legemstemperaturen i kroppen og dermed mindske hedeture.

 

 

Stress

Stress er mange ting og du kan sagtens have en fysisk stresset krop uden at føle dig mental stresset. I klassisk kinesisk medicin ser kineserne en krop som stresset, hvis du har en skade har smerter eller har andre ubalancer i dit system. Hvis du er ramt af stress, er den bedste behandling og helbredelse en kamp på flere planer – her taler jeg om at kigge på det hele menneske på et bio-psyko-socialt plan. Det er vigtigt, at du får snakket med en til bla. at få nogle teknikker til at håndtere din stress og redskaber til, hvordan du bedst kan få struktureret din hverdag. I behandlingen spørges der ind til søvn, smerter, hvordan din dagligdag ser ud, hvordan dit arbejdsliv er, får du motioneret, dine kostvaner, får du de rigtige vitaminer og mineraler. Alt dette ligger til grund for den behandlingsplan, vi sammen lægger for dig og grundlaget for at komme omkring årsagen til din stress. Her i klinikken tilbyder jeg akupunktur til at få den stressede krop til at slappe af, da akupunktur frigiver beroligende stoffer i kroppen, stoffer der bedrer immunforsvaret og giver mere energi og overskud i hverdagen. 

Antallet af behandlinger varierer meget, alt efter hvor længe du har haft stress, hvordan du reagerer på behandlingen, og hvor meget du selv er i stand til ændre i din hverdag.

  

Rygning

Mere info om emnet følger snarest